دوباره تلاش کنید
صفحه نخست
تالارگفتمان
مجموعه تصاویر
ورود اعضا
ENGLISH
!!!b2!!!
!!!b2!!!
آموزش
obj_mainsanaye_block378
افراد
obj_mainsanaye_block379
دانشكده
obj_mainsanaye_block315
سامانه ها
obj_mainsanaye_block380
گروه ها
obj_mainsanaye_block316
همايش ها
obj_mainsanaye_block639
دومین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد.
دومین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی به همت دانشکده صنایع دستی دانشگاه هنر اصفهان و با حضور اساتید، دانشجویان، هنرمندان، صاحبنظران و علاقمندان هنر خوشنویسی روز دوشنبه هشتم اردیبهشتماه سال جاری در سالن اجتماعات دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد.
در ابتدای این همایش آقای دکتر علیرضا خواجهاحمد عطاری، رئیس دانشگاه هنر اصفهان و دبیر عالی دومین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی ضمن تسلیت حادثه ناگوار انفجار در بندر شهید رجایی گفت: اهمیت زبان و خوشنویسی در فرهنگ ایرانیان بر کسی پوشیده نیست. بیگمان برگزاری چنین همایشها و نشستهای علمی میتواند در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش بسزایی داشته باشد. آنچه پایه و مایه فقر فرهنگهاست، زبان است؛ زبانی که نقش اول را در برقراری ارتباط ایفا میکند؛ بنابراین میتوان درباره زبان مطالعات وسیعی انجام داد.
رئیس دانشگاه هنر اصفهان، اصلیترین کارکرد زبان را انتقال پیام دانست و افزود: زبان میتواند در قالب گفتار و نوشتار اتفاق بیفتد و طبیعتاً کارکرد زبان، انتقال پیام است. بهترین ابزار انتقال پیام، نوشتار محسوب میشود و در این میان، خط و خوشنویسی نقش بسزایی دارد. گفتمانسازی یکی از مهمترین کارکردهای زبان است و خوشنویسی میتواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد.
دبیر عالی دومین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی با اشاره به تاریخچه گفتمانسازی از طریق خوشنویسی بیان کرد: گفتمانسازی یکی از مهمترین کارکردهای زبان است و خوشنویسی میتواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد، چنانکه در طول تاریخ، گفتمانسازی بارها از طریق خوشنویسی یا نوشتار اتفاق افتاده است؛ برای نمونه در دوره پیش از اسلام، کتاب ارژنگ با خوشنویسی و نقاشی همراه بود. در دوران اسلامی نیز در شاهنامهنگاریها و آثار نظامی شاهد ارتباط نقاشی و خوشنویسی بودهایم.
وی ادامه داد: در سفالهای قرون اولیه اسلامی، خوشنویسی پیامهایی مانند «برکت» و «رحمت» را منتقل میکرده و این پیامها نشاندهنده ارتباط میان سفارشدهنده و هنرمند در آن دوران بوده است.
آقای دکتر خواجهاحمد عطاری در ادامه افزود: در دوره مغول، کتیبههایی با متون خاص در محرابها نوشته شد که مفهوم گفتمانسازی را جدیتر کرد. در دوره صفوی نیز نمونههایی از نقاشیها و خوشنویسیها وجود دارد که گفتمان اشرافیت و فضیلتسالاری در آن بهوضوح دیده میشود. در دوره پس از انقلاب نیز خوشنویسی با استفاده از ابزارهای گوناگون مانند اسپری، دیوارنگارهها و... در فرهنگ و جامعه تأثیرگذار بود. این تغییرات نشاندهنده نقش خط در مشارکتهای اجتماعی و هنری است.
وی با بیان اینکه دومین همایش ملی دوسالانه خوشنویسی با هدف بررسی آثار از قرن سوم تا هفتم در حال برگزاری است، تصریح کرد: بررسی بشقابها، متون و آثار هنری گوناگون نشان میدهد که هنرمندان چگونه در کنار مردم و برای آنها کار کردهاند؛ همچنین نحوه مشارکت حاکمان وقت در این زمینه نیز مورد مطالعه قرار میگیرد. امید میرود که این مسیر همچنان ادامه یابد و دوستانی که در این همایشها حضور دارند، موجب رشد و اعتلای فرهنگ و هنر کشور شوند.
در ادامه این همایش آقای دکتر امیر کرمزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان و آقای دکتر علیرضا هاشمینژاد، نماینده کمیته علمی «دومین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی»در خصوص ضرورت پرداختن به خوشنویسی هم در حوزه عمل و هم در حوزه نظر و میراث ارزشمند خوشنویسی به عنوان سرمایهای اجتماعی و ملی به چالشها و فرصتهای خوشنویسی پرداختند.
همچنین در ادامه این همایش، نشست های تخصصی با حضور اساتید و صاحبنظران حوزه خوشنویسی برگزار شد.
تاریخ:
1404/02/10
تعداد بازدید:
39
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
کد امنیت
صفحه نخست
نقشه سایت
سوالات متداول
پیوندها
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به
دانشگاه هنر اصفهان
مي باشد.
ورود اعضا
اطلاعيه هاي آموزشي
تحصيلات تكميلي
تقويم آموزشي
سوالات متداول آموزشي
راهنماي ثبت نام ورودي هاي جديد
قوانين و آيين نامه هاي آموزشي
قوانين نگارش پايان نامه
رياست دانشكده
معاون آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشكده
معاون پژوهشي دانشكده
اتوماسيون اداري
اتوماسيون اينترنت
اتوماسيون خوابگاه
پست الكترونيك
سامانه آموزش
سامانه اساتيد
سامانه اطلاعات پژوهشي
سامانه تغذيه
سامانه دسترسي به مقالات علمي
سامانه حضور و غياب
سامانه حقوق
سامانه كتابخانه
آشنایی با دانشکده
آئین نامه ها و کاربرگها
ارتباط با ما
اعضای هیئت علمی
صنايع دستي
فرش
كتابت و نگارگري
هنر اسلامي
همایش ملی خوشنویسی و نگارگری
همایش ملی دو سالانه خوشنویسی
همایش ملی دو سالانه مطالعات فرش دستباف
همایش ملی دو سالانه پژوهش در هنر اسلامی
Powered by
Dorsa
Portal