۱۴۰۳ سه شنبه ۴ ارديبهشت
امور فرهنگی:
بازدید از خانه شیخ الاسلام و کارگاه زری بافی استاد شمسعلی
انجمن علمی مرمت آثار تاریخی با همراهی چند تن از اساتید گروه مرمت اشیاء فرهنگی تاریخی دانشگاه هنر اصفهان ( دکتر پرویز هلاکویی، خانم دکتر مهرناز آزادی و خانم مهندس مهری قبادی ) روز دوشنبه دهم خرداد ماه 1400 از کارگاه پارچه بافی خانه شیخ الاسلام بازدید کردند.

در آغاز با بازدید از بخش زرکش خانه، استاد مهدی شمسعلی هنرمند نام آشنای هنر زری بافی در مورد نورد دادن طلا و نقره ذوب شده روی ابریشم توضیحات لازم را ارائه دادند سپس در مورد دستگاه هایی که توسط خودشان ساخته شده بود و نحوه کارشان نیز صحبت کردند.

در ادامه با بازدید از زری باف خانه توضیحاتی در مورد طرح پارچه داده شد که قبل از انجام هر کاری باید کشیده شود. ایشان همچنین در ادامه توضیحات روال کار دستگاه اضافه کردند: به نخ هایی که قسمت به قسمت به سمت بالا حرکت میکنند، رنگ اضافه خواهد شد و هر لنگه مربوط به یک گوشواره است و کم کم نقش به نخ ها انتقال داده میشود. ایشان در حین توضیح دادن چند رجی را هم به همراه دستیار خود برای بازدیدکنندگان بافتند..

در پایان، استاد خاطرات خود را از زمان یادگیری این هنر نزد پدر مرحومشان استاد حسن شمسعلی تا تدریس در هنرستان بازگو کردند.

پس از بازدید از بافته های استاد یادبودی از صنایع دستی دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان به ایشان تقدیم شد.
لازم به ذکر است علاقه مندان می توانند فیلم این برنامه را به آدرس زیر مشاهده کنند.
@associationofrestoration
کانال تلگرام