۱۴۰۳ پنج شنبه ۳۰ فروردين
گزارش برگزاری برنامه های هفته پژوهش دانشگاه هنر اصفهان در آذرماه 1399

هفته پژوهش آذرماه سال جاری متأثر از گسترش ویروس کرونا و عدم امکان برگزاری جلسات به صورت مجازی برگزار گردید. این فعایت ها در قالب کارگاههای آموزشی، گزارشات پژوهشی، سمینارها و گزارشاتی از رساله های دکتری با همکاری و مدیریت معاونان محترم پژوهشی دانشکده ها به صورت مجازی برگزار گردید. اکنون شرح مختصری از این برنامه های در سطوح دانشکده های دانشگاه هنر اصفهان گزارش می شود.
لازم به ذکر است که برنامه¬ها در سامانۀ وبینار ضبط شده و در صورت همکاری واحد فناوری اطلاعات دانشگاه امکان اشتراک گذاری فیلم برنامه¬ها بر روی صفحات مجازی دیگر که بسیار مورد درخواست قرارگرفته وجود خواهد داشت.

* دانشکده پژوهش‌های عالی هنر و کارآفرینی
برنامه‌های هفته پژوهش دانشکده پژوهش‌های عالی هنر و کارآفرینی بر طبق نیازسنجی از دانشجویان، بررسی روندهای پژوهشی، پایش تغییر و تحولات محیطی و همچنین نظر شورای پژوهشی دانشکده در 4 حیطه برگزار شد:
حیطه اول: کارگاه‌ها و وبینارهای تخصصی مرتبط با گروه‌های آموزشی دانشکده (5 کارگاه و وبینار)
(وبینار گردشگری گتو و روستا؛ وبینار موزه و علوم تربیتی؛ کارگاه آیکونولوژی؛ کارگاه نشانه شناسی فرهنگی؛ وبینار آینده پژوهشی صنعت گردشگری
حیطه دوم: کارگاه‌های مربوط به مهارت‌های روش تحقیق و مقاله نویسی (3 کارگاه) :
(کارگاه مقاله نویسی؛ کارگاه پروپوزال نویسی؛ کارگاه تحلیل گفتمان)
حیطه سوم: کارگاه‌ها و وبینارهای مربوط به مهارت‌های کارآفرینی و ارتباط با صنعت (4 وبینار)
(وبینار موفقیت‌ها و شکست‌ها؛ تردیدها و امیدها؛ وبینار تفکر خلاق و موفقیت؛ وبینار تئوری ناج، هنر و کارآفرینی؛ وبینار فرصت‌های اتاق بازرگانی برای دانشجویان)
حیطه چهارم: کارگاه‌های تخصصی جهت یادگیری نرم افزارهای تخصصی تحلیل داده‌ها (2 نرم افزار)
(آموزش نرم افزار Smart PLS؛ آموزش نرم افزار( Maxqda)

* دانشکده صنایع دستی
حیطه اول:
- کارگاه‌ها و وبینارهای تخصصی مرتبط با گروه‌های آموزشی دانشکده (7 کارگاه و وبینار)
- سخنرانی در مورد نقش نگارگری در هنر مدرن خاور میانه؛
- کارگاه تخصصی طراحی موجودات خیالی در نگارگری(سیمرغ)؛
- گستره مفهوم و تحول کارکرد صناعات در متون اسلامی کهن؛
- آداب تحقیق بر نسخ خطی؛
- وبینار نماد شناسی عرفانی گل و مرغ از منظر عزالدین مقدسی عارف قرن هفتم؛
- طراحی و ساخت کوره سفال

حیطه دوم:
- کارگاه‌های مربوط به مهارت‌های روش تحقیق و مقاله نویسی (5 کارگاه دوره های متوالی)
- کارگاه پروپوزال نویسی ؛
- کارگاه وبینار مقاله نویسی

* دانشکده حفاظت و مرمت
1- فعالیتهای انجمن علمی گروه مرمت آثار تاریخی به همراه معارفۀ انجمن جدید
الف- برنامه¬ریزی در مشارکت با انجمن¬های علمی دانشجویی
ب- برنامه¬ریزی برای ارائۀ پروژه¬های پژوهشی در جریان در دانشکده:
بخش دیگر برنامه¬های هفتۀ پژوهش دانشکده حفاظت و مرمت شش برنامه عمدتاً با حضور اعضای هیات علمی دانشکده بود که پروژه¬های تحقیقاتی بین¬المللی، ملی و یا پژوهش در جریانی داشتند و گزارش¬دهی عمومی پیشرفت یا اتمام پروژه¬ها در این برنامه¬ها صورت گرفت. در این راستا گزارش فرصت مطالعاتی انجام شده، گزارش پروژۀ بین-المللی اتمام یافته (با مشارکت موسسۀ مطالعات باستان¬شناختی دانشگاه وین با ارائه به صورت انگلیسی با ترجمۀ فارسی) و دو پروژۀ ملی در جریان که از سوی اعضای هیات دانشکده (با مشارکت پژوهشکدۀ باستان شناسی و معاونت میراث فرهنگی استان اصفهان) برگزار شدند. خوشبختانه این پروژه¬ها با محوریت اعضای هیات علمی و با مشارکت تعدادی از دانشجویان سامان یافته بودند. البته در کنار این برنامه¬ها دو برنامۀ دیگر پیشنهاد شده نیز برنامه¬ریزی و اجرا شدند. خوشبختانه علی رغم اتکای این برنامه¬ها به اطلاع ¬رسانی روی گروه¬های مجازی دانشجویی و از طریق ارسال شخصی و نبود هیچ اطلاع رسانی دیگری به جز قرارگیری روی سایت دانشکده این برنامه¬ها نیز با استقبال خوبی روبرو شدند و از 20 تا 100 نفر عضو شرکت¬کننده داشتند. خوشبختانه مخاطبان نه تنها از دانشجویان و استادان دانشگاه هنر اصفهان که از علاقه¬مندان دیگر دانشگاه¬ها و نیز از خارج کشور بودند و بحث و پرسش و پاسخ سازنده¬ای در خلال برنامه¬ها صورت گرفت.
در انتها باید به بازتاب بیرونی برنامه¬های پژوهشی دانشکده در خبرگزاری¬های استانی و ملی نیز اشاره کرد که لینک اخبار مربوط در زیر ارائه شده است: https://www.isna.ir/news/99092115955/

* دانشکده معماری
برنامه های هفته ی پژوهش 99 دانشکده ی معماری و شهرسازی در سه دسته بندی مختلف برگزار شد.
1. برنامه های مربوط به برگزاری کارگاه ها در جهت ارتقای کمی و کیفی پژوهش، مشتمل بر برگزاری کارگاه پروپوزال نویسی
2. آشنایی با حیطه های پژوهشی در حال انجام در دانشکده معماری و شهرسازی مشتمل بر برگزاری 20 وبینار تخصصی در گرایش های مرتبط با معماری ، مسکن، منظر، انرژی ، آموزش معماری، معماری اسلامی با حضور اساتید در حوزه های تخصصی وبینارها و انجام مباحثات علمی پیرامون موضوع نشست ها
3. آشنایی با پژوهش های حال حاضر دانشکده معماری و شهرسازی مشتمل بر برگزاری 17 وبینار تخصصی در گرایش های شهرسازی، برنامه ریزی شهری، طراحی شهری، تاب آوری شهری، شهر هوشمند با حضور اساتید مرتبط با حیطه های تخصصی نشست ها و برگزاری مباحثات مربوط به موضوع نشست ها

* دانشکده هنرهای تجسمی