حفظ میراث باستانی شهر در پروژههای عمرانی ضروری است
رئیس دانشگاه هنر اصفهان طی نامهای به استاندار محترم اصفهان، خواستار توقف تخریب میراث باستانی شهر در جریان پروژههای عمرانی شد و بر ضرورت تدوین قوانین و راهکارهایی برای حفاظت از این گنجینههای ارزشمند تأکید کرد.
در این نامه که به امضای آقای دکتر علیرضا خواجهاحمدعطاری، رئیس دانشگاه هنر اصفهان رسیده است، با اشاره به جایگاه بیبدیل اصفهان به عنوان گنجینهای از هویت و میراث فرهنگی ایران و یکی از کهنترین کلانشهرهای جهان، نسبت به آسیبهای جبرانناپذیری که به لایههای ارزشمند باستانشناسی زیرین شهر وارد میشود، ابراز نگرانی شده است.
در بخشهایی از این نامه آمده است: "متاسفانه در روند توسعه کنونی شهر، (بهویژه در پروژههای عمرانی مانند ساختوسازهای مسکونی و تجاری، احداث پارکینگ، زیرگذر و مترو)، بدون توجه به لایههای ارزشمند باستانشناسی زیرین، خسارات جبرانناپذیری به این میراث غنی وارد میشود."
دانشگاه هنر اصفهان با تأکید بر نقش حیاتی دانش باستانشناسی شهری در کشورهای پیشرو برای حفظ و معرفی تاریخ شهرها، خاطرنشان کرده است که شناخت صحیح از گذشته، علاوه بر تقویت هویت ملی، دهها جاذبه گردشگری مستند و ارزشمند را پدید میآورد.
این دانشگاه، ورود جدی استانداری اصفهان را برای جلوگیری از تخریب بیشتر "ثروت ملی" و بهرهبرداری صحیح از ظرفیتهای تاریخی اصفهان ضروری دانسته و پیشنهاد تشکیل جلسات کارشناسی برای تبیین ابعاد علمی، اجرایی و حقوقی این مسئله و عملیاتی کردن راهکارهای مناسب را مطرح کرده است.
یکی از پیشنهادهای کلیدی مطرح شده در این نامه، تدوین لایهای مرتبط با آثار مدفون زیر زمین در مطالعات اولیه طرح جامع اصفهان و تصویب قوانین و قواعدی برای آن است تا توسعه آتی شهر با رویکردی هوشمندانه و حفظ میراث باستانی همراه باشد.
در پایان این نامه، دانشگاه هنر اصفهان به عنوان بزرگترین نهاد آموزش عالی هنر در مرکز و جنوب ایران و قطب پژوهشهای مرمت و باستانشناسی در کشور، آمادگی خود را برای تشکیل هیأت راهبردی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، جهت تدوین برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت و ارائه راهکارهای پیشگیرانه و درمانی اعلام کرده است. این دانشگاه ابراز امیدواری کرده است که با حمایت و ورود قاطعانه استاندار، بتوانند رسالت خود را در پاسداری از هویت و میراث فرهنگی این سرزمین کهن به انجام رسانند.
تاریخ:
1404/04/29
تعداد بازدید:
395
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به
دانشگاه هنر اصفهان
مي باشد.
Powered by
Dorsa
Portal