۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
نشست علمي-پژوهشي «مديريت حفاظت از ميراث فرهنگي؛ گذشته، حال و آينده» برگزار شد
معاونت پژوهشي دانشكده حفاظت و مرمت، با حمايت معاونت فرهنگي و دانشجويي و با همكاري انجمن علمي مرمت بنا دانشگاه هنر اصفهان، نشست علمي-پژوهشي «مديريت حفاظت از ميراث فرهنگي؛ گذشته، حال و آينده» را برگزار كرد.
در آخرين نشست از سلسله نشست هاي علمي-پژوهشي دانشكده حفاظت و مرمت در سال تحصيلي 98-97، اين دانشكده ميزبان جناب آقاي سيد محمد بهشتي از رؤساي پيشين پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بود.
در ابتدا، دكتر عيسي اسفنجاري معاونت پژوهشي دانشكده، با بيان عنوان اين نشست: "مديريت حفاظت از ميراث فرهنگي؛ گذشته، حال و آينده" و اينكه قصد بر آن است تا در نشست هاي آتي با موضوعي مشابه، از دكتر مهدي حجت و همچنين دكتر اكبر زرگر نيز دعوت به عمل آيد و بدين ترتيب مديريت حفاظت از ميراث فرهنگي در سه مقطع زماني، توسط مديران پيشين اين سازمان مورد واكاوي قرار گيرد؛ دليل انتخاب اين موضوع را اينگونه عنوان نمودند: «علت انتخاب اين موضوع اين است كه كه با وجود كشوري كهنسال با چنين وسعت، كميت، كيفيت و غناي ميراث فرهنگي در اشكال گوناگون آن از يك سو و وجود دانشگاه ها و مراكز آموزش حفاظت و مرمت و دانش هاي مرتبط و همچنين وجود جوانان بسيار علاقه مند و دلسوز و سرمايه هاي انساني، چرا در زمينه مديريت گرفتاري اساسي پيدا كرده ايم؟ و چرا به پيش نمي رويم. ... و چه بايد بكنيم؟... بنابر اين در سه بازه زماني: در گذشته چه كرده ايم؟ حال در كجا ايستاده ايم (هستيم) و در آينده به چه سمت و سويي بايد حركت كنيم و اساساً چشم انداز و استراتژي هاي مديريت حفاظت از ميراث فرهنگي ما در آستانه ورود به قرن پانزدهم هجري چه بايد باشد».
دكتر اسفنجاري سپس با دعوت از مهندس سيد محمد بهشتي، از ايشان درخواست نمودند تا سخنان خود را آغاز نمايند.
مهندس بهشتي در ابتدا به بيان نحوه حضور ميراث فرهنگي در برنامه توسعه كشور پرداختند و بيان كردند كه در زمان تدوين مقدمات برنامه پنج ساله سوم در سال 77، به منظور برخورداري از منابع و امكانات كشور در حوزه ميراث فرهنگي، همراه با بزرگان وقت سازمان، تلاش نمودند تا با مشخص نمودن حدود وظايف و تعداد آثار تاريخي و محوطه هاي تاريخي، راه ورود سازمان ميراث فرهنگي به برنامه توسعه كشور را باز نمايند.
ايشان در بخش بعدي صحبت هاي خود، آغاز توجه به ميراث فرهنگي در كشورمان را از سال 1309 دانستند و سپس با ايراد توضيحاتي پيرامون نقش ميراث فرهنگي در پيش از انقلاب و سپس در دوران جنگ تحميلي، بيان كردند كه حدود سال 1365، افرادي نظير دكتر شيرازي، دكتر حجت و ... موضوع تشكيل سازمان ميراث فرهنگي را مطرح نمودند.
مهندس بهشتي در ادامه، بخش اعظمي از صحبت هاي خود را به دوره اول مديريت خود در سازمان طي سال هاي 1383-1376 اختصاص دادند و از دستاوردهاي سازمان در اين دوره نظير تدوين قوانين و مقررات حوزه ميراث فرهنگي، آيين نامه اموال تاريخي، احداث 160 پايگاه پژوهشي ميراث فرهنگي، افزايش كارگاه هاي مرمت در كشور، طرح پرديسان، تأسيس صندوق احياي ابنيه تاريخي، آموزش هاي دانشگاهي و ... سخن گفتند.
ايشان در پايان پس از بيان ديدگاه خود نسبت به وضعيت فعلي و وضعيت ميراث فرهنگي در آينده، اين نكته را بيان نمودند كه امروزه خلاء قانوني در حوزه ميراث نداريم و اگر واقعا عزمي باشد كه ميراث در كشور مديريت شود، شرايط كاملا مناسب است. مهندس بهشتي همچنين ادغام حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري را بلاي نازل شده به جان ميراث فرهنگي دانسته و يكي از راه هاي برون رفت از وضعيت بحراني فعلي را برداشتن و باز كردن بختك گردشگري از روي ميراث فرهنگي عنوان نمودند.
در خاتمه اين نشست و پس از برگزاري جلسه پرسش و پاسخ، دكتر اسفنجاري ضمن تشكر و قدرداني از حضور جناب مهندس بهشتي، با دعوت از آقاي مهندس احمد منتظر و خانم دكتر مهرناز آزادي؛ لوح يادبود و يكي از آثار صنايع دستي دانشجويان دانشگاه هنر اصفهان را به ايشان اهدا نمودند.
قابل ذكر است كه گزارش تفصيلي اين نشست، در شماره 3481 روزنامه خبري، فرهنگي و اجتماعي اصفهان زيبا به چاپ رسيده است و متن آن از طريق لينك زير قابل دسترسي مي باشد:
http://www.isfahanziba.ir
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


تاریخ:
1398/03/04
تعداد بازدید:
4126
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
ساختمان مركزي دانشگاه هنر اصفهان
خيابان حكيم نظامي، روبروي خیابان خاقاني، دانشگاه هنر اصفهان
تلفن: 03136248089 - 03136249836 - 03136249840 - 03136269972 - فاکس: 03136249841
info@aui.ac.ir
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal