۱۴۰۳ جمعه ۱۴ ارديبهشت
بر اساس برنامه مورد تاكيد وزارت علوم در هفته پژوهش:
بازديد دانش‌آموزان از دانشگاه هنر اصفهان
بازديد دانش‌آموزان از دانشگاه هنر اصفهان
بر اساس برنامه مورد تاكيد وزارت علوم در هفته پژوهش سال گذشته مبني بر فراهم آوردن شرايط بازديد دانش‌آموزان مدارس، از دانشگاه ‌ها به منظور تقويت پيوند ميان مدرسه و دانشگاه و نيز آشنايي هرچه بيشتر و بهتر دانش آموزان با رشته‌هاي تحصيلي دانشگاه هنر، برنامه بازديد دانش آموزان مدرسه ابتدايي عفاف، توسط معاونت پژوهشي دانشكده حفاظت و مرمت مديريت و برنامه ريزي گرديد.
اين برنامه با حضور 96 نفر از دانش آموزان پايه ششم مدرسه عفاف به همراه 4 نفر از معلمان و مديران مدرسه مربوطه مجموعا 100 نفر در روز چهارشنبه تاريخ بيست و هفتم آذرماه، از ساعت 10 صبح لغايت 12 ظهر در فضاي دانشكده حفاظت و مرمت و با همكاري اساتيد و دانشجويان گروه هاي آموزشي سه گانه دانشكده برگزار گرديد.
در اين برنامه، ابتدا در سالن دكتر شيرازي از دانش‌آموزان استقبال اوليه به عمل آمد و سپس سه تن از اساتيد گروه هاي باستان‎‌شناسي، مرمت بنا و مرمت آثار تاريخي در مورد رشته‌هاي دانشكده توضيحاتي را به زبان ساده و روشن براي آشنايي كلي دانش‌آموزان ارائه نمودند.
در ادامه و به منظور ايجاد نظم، دانش‌آموزان بر اساس كلاس‌هاي مدرسه، به سه گروه 32 نفره تقسيم شدند و به همراه دو راهنما به ترتيب از سه گروه (باستان شناسي، مرمت بنا و مرمت آثار) و نيز كارگاه هاي مربوط به هر گروه در سه ساختمان داويد، سوكياس 1 و سوكياس2 بازديد نمودند. در طي اين روند گزارش و مستند سازي بازديد نيز به طور منظم انجام گرديد.
شرح بازديد از گروه مرمت بنا:
در ابتدا ضمن خوش‌آمد گويي به دانش‌آموزان در هشتي ورودي دانشكده، ساختمان‌ها با نام اصلي خود (داويد و سوكياس) معرفي شده و دربارة نام هشتي و كاربرد آن و همچنين حياط و اتاق هاي شمالي و جنوبي خانه سوكياس توضيحاتي كه قابل براي فهم دانش آموزان باشد ارائه گرديد و نهايتاً با پرسش از دانش آموزان درباره ساخت خانه در دو جبهه؛ تفاوت و دليل ساخت فضاهاي تابستان‌نشين و زمستان‌نشين در خانه‌هاي تاريخي، براي آنان توضيح داده شد.
در ادامه، به منظور ايجاد علاقه و نيز آشنايي دانش‌آموزان با فنون عملي رشته مرمت بنا، از فضاي شاه نشين و كارگاه مواد و مصالح بازديد به عمل آمد. در اين بازديد، چگونگي ساخت بناهاي خشتي وطاق ها و همچنين تفاوت خانه هاي تاريخي و معاصر و جنبه هاي مختلف تهيه طرح مرمت و احياء، از اسكيس تا طراحي پلان و اجراي سازه سنتي، نقشه هاي مرتبط با بناهاي تاريخي و بخش هايي از دروس رشته مرمت جهت آشنايي دانش آموزان براي آنان توضيح داده شد.
شرح بازديد از گروه مرمت آثار تاريخي
در گروه مرمت آثار و اشياء تاريخي، ابتدا دانش آموزان به منظور مشاهده روند كار مرمت اشيا و آثار تاريخي، از كارگاه نقاشي بازديد نمودند و راهنمايان مرمت آثار، روند چگونگي مرمت بوم نقاشي، كاغذ، مرمت يك شيء، و مواد و مصالح مورد نياز را بطور خلاصه و قابل فهم براي دانش آموزان توضيح دادند. در ادامه با بازديد از فضاي شاه نشين، در مورد اتصال قطعات يك ظرف سفالي، نحوه انتقال يك نقاشي، صحافي يك كتاب و مرمت گره‌چيني در چوبي و ..... مطالبي به شكل ساده بيان گرديد. در ادامه و پس از نمايش نقاشي هاي مرمت شده و اشياء موجود در شاه نشين به دانش آموزان، به سوالات شكل گرفته در ذهن آنان پاسخ داده شد.
شرح بازديد از گروه باستان‌شناسي
در گروه باستان‌شناسي، برنامه با بازديد از ساختمان داويد و ارائه توضيحات مختصري در مورد تاريخچه و معماري بنا آغاز گرديد. در ادامه، با بازديد از كارگاه باستان شناسي (نارنجستان)؛ اطلاعاتي در مورد باستان‌شناسي، محوطه‌هاي باستاني، ظروف سفالي، طراحي سفال و استخوان در اختيار دانش‌آموزان قرار گرفت و در بخش استخوان، دانش آموزان با تشخيص انواع جمجمه و استخوان و شباهتها و تفاوتهاي استخوان مرد و زن آشنا شدند كه براي آنان بسيار جالب بود. همچنين نحوة طراحي سفال و علت آن و استفاده از ابزارهايي نظير كوليس و شانه طراحي و كاربرد آن در طراحي سفال براي دانش آموزان توضيح داده شد. نكته قابل توجه، سوالات برخي از دانش‌آموزان در رابطه با نحوه كاوش باستانشناسي بود كه علاقمندي و جذابيت اين رشته براي آنان را نشان مي داد.

حسن ختام بازديد
به منظور حسن ختام برنامه، تمامي 100 دانش آموز و معلمان به قسمت شاه‌نشين خانه سوكياس دعوت شدند و پس از پذيرايي مختصري از آنان، برنامه بازديد با گرفتن عكس دسته‌جمعي در ايوان شاه‌نشين و خداحافظي دانش آموزان با دانشجويان و كاركنان دانشكده به پايان رسيد.
 
همكاران: اساتيد دانشكده: دكتر عيسي اسفنجاري (مرمت بنا و بافت)، دكتر علي شجاعي (باستان شناسي)، دكتر اميرحسين كريمي (مرمت آثار تاريخي)

دانشجويان دانشكده: زهرا معصوم زاده (مرمت شهري)، دلارام تكبيري (مرمت بنا)، طه ناگهي (مرمت بنا)، وصال رحماني (مرمت بنا )، مونا جمديان (باستان شناسي)، الهه روح الهي (باستان شناسي)، زهرا معصوم نيا (مرمت آثار تاريخي)، حميد رضا اميني (مرمت آثار تاريخي)، آذرماه 1398
 
 
 
 
 
تاریخ:
1398/10/01
تعداد بازدید:
4738
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
ساختمان مركزي دانشگاه هنر اصفهان
خيابان حكيم نظامي، روبروي خیابان خاقاني، دانشگاه هنر اصفهان
تلفن: 03136248089 - 03136249836 - 03136249840 - 03136269972 - فاکس: 03136249841
info@aui.ac.ir
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal