۱۴۰۳ جمعه ۱۴ ارديبهشت
آئين بزرگداشت مقام معمار در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد
آئين بزرگداشت مقام معمار در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد
آئين بزرگداشت مقام معمار به همت انجمن علمي معماري و دانشكده معماري و شهرسازي دانشگاه هنر اصفهان با حضور مديران، مهندسان، استادان، دانشجويان و پيشكسوتان معماري روز چهارشنبه 4 ارديبهشت ماه سال جاري در سالن اجتماعات دانشكده معماري و شهرسازي دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم آقاي دكتر مصطفي كياني رئيس دانشگاه هنر اصفهان، ضمن تبريك روز معمار به استادان، دانشجويان و معماران حاضر در نشست، با اشاره به اهميت نوآوري در معماري « خلّاقيت »، را اولين مسئله ذهن معمار دانست و تأكيد نمودند: توصيه من به استادان و مدرسان دانشگاهي اين است كه در شيوه هاي آموزشي و در تدريس خود، بحث خلّاقيت را مورد توجه ويژه قرار دهند تا دانشجو، خلّاق تربيت شود . ايشان افزودند: علاوه بر ذاتي بودن خلّاقيت ، آموزش نيز در بحث خلّاقيت تاثير بسزائي دارد و كمك مي كند كه افراد خلّاقي داشته باشيم .
رئيس دانشگاه هنر اصفهان در پايان سخنان خود تصريح نمودند: انتظار است از استادان و معماران كه در بحث هاي تخصصي خود در آموزش، مسئله خلّاقيت ، نوآوري و تازه بودن را فراموش نكنند كه جامعه معماري ما به اين موضوع زنده است.
درادامه آقاي دكتر نوروزي شهردار اصفهان ضمن تبريك روز معمار، اظهار داشتند: اميدوارم با تلاش و فداكاري و آموختن بتوانيد ميراث دار دستاورد كساني باشيد كه روزگاري، همچون شما به عنوان معماران بزرگ اين شهر، شهري را به اين زيبائي و هنرمندانه ساخته اند.
شهردار اصفهان افزودند: شما در رشته اي تحصيل مي كنيد كه اين رشته هم با روح و روان مردم سروكار دارد و هم با عالم مادّيات. هم كار معنوي مي كنيد و هم كار مالي، هم خالق هستيد و هم تماشاگر هنر ديگران. آفرينش و خلّاقه شما مي تواند غم ها و غصه ها را تسكين بخشد و شادي و شادماني را ترويج دهد.
آقاي دكتر نوروزي درادامه افزودند: معماري يعني هنر زيبائي شناسي، علم زيبائي شناسي معماري يعني خالق همه زيبائي ها، يعني كسي كه مي تواند هارموني ايجاد كند تا ارتباطات منطقي و معقول شود. مي تواند با هنر خود با دستان هنرمند خود ذهن ها را بخواند و ذهن ها را به گونه اي به تصوير بكشد كه انسان ها در سايه هنر او آسايش پيدا كنند . بنابراين اگر مي خواهيم در جامعه آسايش داسته باشيم و اگر مي خواهيم حس ها را به خوبي به تصوير بكشيم بايد شما در دوران يادگيري بيشتر و بهتر ياد بگيريد و با خلّاقيت و نوآوري جامعه اي كه دارد، از معماري و ميراث گذشته خود فاصله مي گيرد آن را ترميم كنيد.
شهردار اصفهان در ادامه اظهار داشتند: اصفهان مظهر و تجلي گاه هنر و معماري است . اگر اصفهان امروز، به عنوان يك جهان شهر زبانزد خاص و عام است نه به دليل برخي موارد بلكه دليل عمده آن داشتن تاريخ تمدن و ميراث بزرگي است كه از گذشتگان به ما رسيده است . متاسفانه به مرور در حال فاصله گرفتن از اين تجلي گاه ايران و آينه پر از هنر جامعه مان هستيم و بايد تلاش كنيم تا انشاالله با داشتن اساتيد خوب در اين دانشگاه و دانشجويان باهوش و توانمند شاهد يك رشد و شكوفائي در عرصه معماري اصفهان باشيم .
ايشان افزودند: نمي توانيم نسبت به اصفهان بي تفاوت باشيم و نه تنها ما، كه شما بيشتر بايد چنين دغدغه اي داشته باشيد امروز متاسفانه ساخت و سازها از هويت ملي و فرهنگ معماري ما فاصله گرفته است. امروز حساسيت نسبت به اين دستاوردهاي بزرگ كم شده است بايد آنگونه اي بشويد كه با هنر خود ، با خلق خود، از زيبائي براي آيندگان ميراث بزرگي به جا بگذاريد. معتقدم اگر ما مديران اجرائي، اگر شهرداران به حرف معماران توجه كنند و ميدان را براي معماران باز كنند، يقيناً شهر در مسيري ساخته مي شود كه مي تواند آرامش را براي مردم تامين كند. چون شما با ذهن ها كار داريد، با احساسات كارداريد، با شادي ها وغم ها كار داريد و نهايتاً يك ارتباطي بين همه اين ها مي توانيد اميد ايجاد كنيد كه همه دردها، آلام و رنج ها از مردم فاصله بگيرد. اگر بتوانيد اين چنين كنيد بدانيد كه آن موقع در مسير معمار شدن به معناي واقعي هستيد، بنابراين شما نبايد نه تنها اين درس هاي تخصصي را بخوانيد بلكه با تاريخ ، جامع شناسي و فلسسفه آشنا شويد بايد انسان هاي توانمندي بشويد كه بتوانيد با نگاه جامعه شناسانه و روان شناسانه نيازهاي اساسي جامعه را درك كنيد و بعد بتوانيد آنها را به تصوير بكشيد.
آقاي دكتر نوروزي در پايان اظهار داشتند: اصفهان شايسته اين است كه بهترين استادان و معماران در آن تربيت شود، اصفهان شهري ميراثي و تاريخي است . داراي بهترين بناهاي تاريخي است، سرمايه ايران است بنابراين براي اين شهر وظيفه شهرداري اين است كه هر كاري مي تواند انجام دهد. دانشگاه هنر شايسته ترين جايي است كه مي تواند از اين دستاوردها پاسداري كند.
در ادامه مراسم آقاي مهندس احمد منتظر، استاد پيشكسوت معماري و مرمت دانشگاه، طي سخنان كوتاهي به پيشينه شكل گيري دانشگاه هنر اصفهان در بناهاي تاريخي و مراحل شكل گيري گروه معماري و پذيرش دانشجويان معماري اشاره نمودند و ابراز اميدواري نمودند: انشاالله بتوانيم آشتي بين معماري گذشته و معماري كنوني برقرار كنيم به اين معني كه معماري مدرن خودمان را بتوانيم به وجود آوريم.
ايشان در پايان سخنان خود توصيه نمودند : هنرمند بايد بتواند خلّاق مدرن هنر ايران باشد، مدرني كه برادري خود را با تاريخ معماري ايران برقرار كند.
در ادامه اين آيين، آقاي دكتر محمد رضا حافظي عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي و طراح برج مخابراتي – تلوزيوني ميلاد تهران ، ضمن تبريك روز معمار، از ميدان نقش جهان اصفهان به عنوان يك اثر جاوداني بشري تمجيد و آن را دستاورد طلايي معماري جهان برشمردند.
ايشان در ادامه، مراحل طراحي و اجراي برج مخابراتي - تلوزيوني ميلاد تهران را به تفصيل تشريح و در پايان به پرسش هاي حاضران پاسخ دادند.
پخش كليپ انجمن علمي معماري، معرفي نشريه علمي – دانشجويي رنگ با موضوع اقتصاد معماري و اجراي موسيقي از بخش هاي ديگر اين مراسم بود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
تاریخ:
1398/02/07
تعداد بازدید:
2487
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
ساختمان مركزي دانشگاه هنر اصفهان
خيابان حكيم نظامي، روبروي خیابان خاقاني، دانشگاه هنر اصفهان
تلفن: 03136248089 - 03136249836 - 03136249840 - 03136269972 - فاکس: 03136249841
info@aui.ac.ir
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal