دانشگاه هنر اصفهان
اطلاعيه مركز مشاوره و بهداشت در خصوص انتخاب اتاق نمونه خوابگاه
انتخاب اتاق نمونه بهداشتي دانشجويان
روش اجرا
1- دانشجو بايد فرم خود ارزيابي را تكميل نموده و سپس به مركز مشاوره و بهداشت دانشگاه تحويل دهد .
2- شرط تعيين اتاق نمونه كسب حداقل 90 امتياز از 120 امتياز در نظر گرفته شده در فرم خود ارزيابي مي¬باشد. بازديد از اتاق¬هايي صورت مي¬گيرد كه حداقل 90 امتياز كسب كرده باشند.
3- تيم بازرسي متشكل از يك نفر از مركز بهداشت و درمان (ترجيحا كارشناس بهداشت)، سرپرست خوابگاه¬ (كه جز پرسنل دانشگاه مي¬باشد) و در صورت وجود رابط بهداشتي يك نفر از رابطين و در صورت عدم وجود رابط از دانشجويان خوابگاهي (مسئول بهداشت/ مسئول خوابگاه در صورت وجود) مي¬باشد. اين بازديد¬ها تا شروع هفته خوابگاه¬ها صورت خواهد گرفت .

ملاك¬ و معيار¬هاي انتخاب اتاق نمونه
ماده 1- رعايت نظم و ترتيب در اتاق
ماده 2- جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق¬ها
ماده 3- رعايت بهداشت فردي
ماده 4- نگهداري صحيح مواد غذايي
ماده 5- جلوگيري از تكثير عوامل بيماري زا و حساسيت زا
ماده 6- رعايت نكات ايمني و بهداشت محيط


اهداف
1- ارتقاي سلامت دانشجويان خوابگاهي
2- ارتقاي وضعيت بهداشتي دانشجويان و شاخص¬هاي بهداشتي خوابگاه¬ها
3- حساس سازي دانشجويان در خصوص اهميت و جايگاه بهداشت در خوابگاه¬ها
فعال نمودن رابطين بهداشتي و تبيين نقش آنان در محيط هاي خوابگاهي

 

فرم خود ارزيابي

اين جدول به منظور خود ارزيابي دانشجويان براي انتخاب اتاق نمونه مي­باشد كه به شرح ذيل مي باشد.

نام و نام خانوادگي:                           شماره دانشجويي:                        نام خوابگاه:                      شماره اتاق:   

رديف

معيارها

بسيار زياد

زياد

نسبتاً

كمي

رعايت نظم و ترتيب در اتاق

      1             

آراستگي و چيدمان مناسب (تعبيه محل مناسب جهت نگهداري ظروف تميز، قفسه كتاب، و جانمايي درست وسايل كه امكان سقوط آن ها نباشد و ... 

 

 

 

 

      2             

قرار گرفتن كفش ها و دمپايي ها در محل مناسب و پراكنده نبودن در فضاي راهرو؛

 

 

 

 

      3             

قرار دادن منظم لباس ها در مكان‌هاي در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضاي كمدها؛

 

 

 

 

جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق ها

      4             

نبودن باقيمانده ذرات مواد غذايي بر روي سطوح و كف اتاق ها؛

 

 

 

 

      5             

پاكيزه بودن قسمت هاي زيرين و پشت وسايل موجود در اتاق؛

 

 

 

 

      6             

نگهداري مواد غذايي خشك مانند حبوبات، غلات، برنج، ماكاروني و غيره در ظروف فلزي و يا پلاستيكي با درب محكـم (ايـن گونه مواد غذايي داخل كيسه هاي نايلوني نباشد)؛

 

 

 

 

      7             

نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق ها، زير تخت ها و يا داخل كمدها؛

 

 

 

 

      8             

تميز نمودن تمامي وسايلي كه از بيرون به داخل اتاق آورده مي‌شوند مانند چمدان، ساك، كفش ها و ... (قبل از ورود به اتاق)؛

 

 

 

 

رعايت بهداشت فردي

      9             

خشك كردن وسايل استحمام در نور آفتاب براي جلوگيري از انتشار بيماري هاي قارچي و آويزان نكردن در فضاي اتاق و راهروها؛

 

 

 

 

 10             

عدم استفاده مشترك از لوازم شخصي مانند كيسه حمام و ليف، حوله، تيغ، دمپايي، روسري، كلاه، لباس، وسايل خواب اختصاصي

 

 

 

 

 11             

پاكيزه بودن ملحفه، روبالشي و پتو ؛

 

 

 

 

 12             

قرار ندادن لباس­ها و جوراب­هاي شسته نشده در اتاق و يا در كنار و روي تخت؛

 

 

 

 


روش صحيح نگهداري مواد غذايي

 13             

تميز كردن و نظافت داخل يخچال حداقل هر دو هفته يك بار؛

 

 

 

 

 14             

نگهداري باقيمانده كنسروهاي باز شده (تن ماهي، رب گوجه و ...) داخـل ظـروف شيـشه‌اي تميـز و در داخل يخچال؛

 

 

 

 

 15             

قرار ندادن مواد غذايي شسته نشده مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها در كنار مواد غذايي پخته يا شسته شده در يخچال و خارج كردن سريع مواد غذايي كپك زده از يخجال؛

 

 

 

 

 16             

استفاده از كيسه‌هاي رنگ روشن براي نگهداري مواد غذايي در يخچال و استفاده نكردن از كيسه‌هاي سياه رنگ بازيافتي؛

 

 

 

 

جلوگيري از تكثير عوامل بيماري زا و حساسيت زا

 17             

عاري بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاك با رعايت نظافت ؛

 

 

 

 

 18             

جلوگيري از جمع شدن رطوبت هواي راكد و بوي نامطبوع در فضاي اتاق

 

 

 

 

 19             

استفاده نكردن از دخانيات در اتاق و محيط خوابگاه؛

 

 

 

 

 20             

قرار ندادن هرگونه وسايل اضافي از جمله قطعات چوبي، مقواي اضافي، جعبه‌هاي چوبي فرسوده و... به عنوان جا‌كفشي يا جاي كتاب و... در داخل اتاق و در اطراف تخت‌ها؛

 

 

 

 

رعايت نكات ايمني و بهداشت محيط

 21             

حفظ آرامش و ايجاد نكردن سر و صدا ( مانند صداي بيش از حد راديو و...، مكالمه با صداي بلند با تلفن در اتاق يا راهروها و ...؛

 

 

 

 

 22             

قراردادن پسماند در سطل درب دار يا كيسه پلاستيكي كه بتوان درب آن را بست؛

 

 

 

 

 23             

اطلاع‌رساني به موقع نقص هاي بهداشتي و ايمني در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولين؛

 

 

 

 

 24             

نگهداري مسئولانه اتاق و آسيب نرساندن به تجهيزات داخل اتاق (درب و ديوار، كفپوش، فرش و ...)؛

 

 

 

 

 25             

عدم استفاده از وسايل پخت و پز و اجاق برقي، گازي و .... در اتاق  

 

 

 

 

 26             

استفاده از كيسه زباله در سطل هاي زباله

 

 

 

 

 27             

تفكيك زباله هاي خشك و تر از هم

 

 

 

 

خلاقيت و نوآوري

 28            27

ساماندهي و ابتكار از منظر سلامت

 

 

 

 

 29             

دلپذير نمودن فضاي اتاق

 

 

 

 

 30             

رعايت نكات ايمني

 

 

 

 








نكته: براي هر معيار از 1 تا 4 امتياز در نظر گرفته شده است. بسيار زياد (4)- زياد (3)- نسبتاً (2)- كمي (1)

تاریخ:
1398/01/27
تعداد بازدید:
712
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
Powered by DorsaPortal