۱۴۰۳ سه شنبه ۲۸ فروردين
برگزاري رويداد هفته طراحي دبي 2017 با حضور آثار دانشجويان طراحي صنعتي دانشگاه هنر اصفهان
 
رويداد Dubai Design Week 2017 روز 13 نوامبر با برنامه هاي متنوع و استقبال بسيار خوبي آغاز به كار كرد. در اين يك هفته، بيش از 200 برنامه شامل نمايشگاه ها، مسابقات، كارگاه هاي آموزشي، پنل ها، سخنراني ها و ... در سراسر شهر تنظيم شده بود كه البته اغلب برنامه ها در منطقهDubai Design District متمركز بود. اين رويداد بين المللي كه از سال 2015 كار خود را آغاز نموده است، يكي از رويداد هاي مهم در اين حوزه به شمار مي رود.
 
 
 
 
 
 
 
 
Dubai Design District (d3)
 
 
 Dubai Design District (d3)
 
همانطور كه در گزارش قبلي نيز اشاره شده بود، يكي از برنامه هاي اين رويداد، نمايشگاهي تحت عنوان Global Grad Show مي باشد كه آثار برتر دانشجويي از دانشگاه هاي ديزاين سراسر دنيا را به نمايش مي گذارد. بزرگترين گردهمايي دانشجويان طراحي صنعتي در دنيا كه امسال حدود 200 اثر از 92 دانشگاه و از 43 كشور مختلف را در قالب يك نمايشگاه گرد هم آورده بود. نكته قابل توجه در اين ميان حضور پر رنگ دانشگاه هاي بسيار معتبر در اين حوزه بود كه در گزارش قبلي به ليست اين دانشگاه ها به تفصيل اشاره شده است. به اعتقاد مدير Global Grad Show، اين مجموعه يك مرور اجمالي به موضوعاتي است كه طراحان نو ظهور در دنيا به آنها مي پردازند و نتيجۀ آن بينشي است از اينكه آيندۀ ما چگونه خواهد بود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
نكته اي كه امسال يعني دورۀ سوم اين نمايشگاه را نسبت به سال هاي قبل متمايز مي كرد، دعوت از دانشگاه هنر اصفهان جهت حضور آثار دانشجويان طراحي صنعتي اين دانشگاه بود. «Puppy Light» طرحي از محمد قاسمي و نيما شريفي و «Loight» طرحي از زهرا غياثي، دو اثري بودند كه در اين نمايشگاه به نمايش درآمدند. البته بنا به دعوت برگزاركننده هاي اين نمايشگاه، اين سه دانشجو با همراهي جناب آقاي سعيد علياري، عضو هيئت علمي گروه طراحي صنعتي در دانشگاه هنر اصفهان، در اين رويداد حضور پيدا كردند.
طبق گزارش جناب آقاي علياري، آثار ارائه شده در اين نمايشگاه در سه بخش Empower، Connect و Sustain دسته بندي شده بودند. بخش Empower بر روي محصولاتي تمركز داشت كه به تحريك ذهن و توسعه توانمندي هاي افراد تاكيد داشتند. در بخش Connect محصولاتي كه با هدف تقويت تعاملات طراحي شده بودند به نمايش گذاشته شده بود و درنهايت محصولات بخش Sustain شامل ايده هايي بود كه رويكرد آنها كاهش زباله، توليد انرژي و مباحث پايداري بود. هر دو اثر دانشجويان دانشگاه هنر اصفهان در بخش Sustain به نمايش گذاشته شده بود.
 
 
 
 
 
 
 
 
يكي از اتفاقات اين دوره از اين نمايشگاه، بخش رقابتي Progress Prize بود كه براي اولين بار برگزار گرديد و هدف آن شناسايي آثار برتر نمايشگاه بود. در اين برنامه هيئتي متشكل از افراد با تخصص هاي مختلف از جمله ژورناليست ها، ديزاينرها، سرمايه گذارها و توليد كننده ها از سراسر دنيا، به دعوت برگزار كنندگان اين نمايشگاه، آثار ارائه شده را بررسي نموده و 10 اثر را به عنوان فيناليست اين بخش معرفي كردند. در بين اعضاي هيئت داوران شخصيت هاي مطرحي از جمله Edwin Heathcoate منتقد طراحي و معماري از ژورنال Financial Times و Noah Murphy-Reinhertz از مديران شركت Nike حضور داشتند. صاحبين اين آثار در مدت زماني كوتاه طرح هاي خود را با جزئيات بيشتر به هيئت داوران ارائه كردند و در نهايت در روز پاياني نمايشگاه، يك طرح به عنوان طرح برتر اين دوره انتخاب شد. 
 
 
 Progress Prize Finalists
جايزۀ اين دوره به مجموعه جواهراتي با عنوان MIKO+ تعلق گرفت كه براي افرادي كه دچار آسيب هاي مچ دست يا سندرم تونل كارپال هستند طراحي شده است. طرحي شامل هفت قطعه جواهر از دانشجويان School of form از كشور لهستان كه كاركرد درمان به واسطۀ فيزيوتراپي نيز دارند. تركيبي خلاقانه از كاركردهاي زيباشناسانه و فيزيوتراپي كه محصولات حوزه پزشكي را وارد سبك زندگي كرده است.
 
 
Progress Prize Winner | MIKO+ physioterapeutic jewelry by Ewa Dulcet & Martyna Swierczynska from School of Form
 
 
 
در ضمن طبق برنامه و طي پروسۀ راي گيري از مخاطبان نمايشگاه، قرار بر اين بود در روز آخر، بهترين پروژه از نگاه مخاطبان نيز معرفي گردد كه البته اطلاعاتي در اين رابطه در دسترس نيست. نكته جالب توجه، پوشش خبري نمايشگاه Global Grad Show توسط رسانه ها و خبرگزاري هاي معتبر بين المللي و مصاحبه با ديزاينرهاي آثار ارئه شده بود. دانشجويان دانشگاه هنر اصفهان نيز در تيررس اين رسانه ها قرار داشتند.
 
 
 
 
 
در سايت اين نمايشگاه نيز، از بين طرح هاي ارائه شده، 10 طرح از كشورهاي در حال توسعه كه با هدف "do good" ديزاين شده بودند معرفي شدند. معيار انتخاب اين طرح ها، پاسخگويي به مسائل مهم جهاني در حوزه هاي بهداشت، آموزش و مسائل كمپ هاي پناهندگان بود. نكته جالب توجه در اين ميان حضور هر دو طرح دانشجويان دانشگاه هنر اصفهان در بين آثار منتخب اين بخش بود. براي آشنايي با ساير پروژه هاي اين بخش، مي توانيد از لينك زير استفاده كنيد.
http://www.dubaidesignweek.ae/news/2017/11/ggs-developing-the-world/
 
 
 
 
GGS: DEVELOPING THE WORLD
همچنين در بخشي ديگري از سايت نمايشگاه، 23 ذهن خلاق از خاورميانه به عنوان نسل بعدي ديزاينرهاي منطقه معرفي شدند كه نام دانشجوهاي دانشگاه هنر اصفهان در اين بخش هم ديده مي شود. از طريق لينك زير مي توانيد به اطلاعات تكميلي اين بخش دسترسي پيدا كنيد.
http://www.dubaidesignweek.ae/news/2017/10/presenting-the-region-s-next-generation-of-designers-at-global-grad-show/
 
 
 
PRESENTING THE REGION’S NEXT GENERATION OF DESIGNERS AT GLOBAL GRAD SHOW
اتفاق مثبت ديگر در اين ميان، برگزاري نمايشگاهي تحت عنوان Downtown Design با حضور 150 برند مطرح و بين المللي در حوزۀ Furniture و Interior بود كه دقيقاً در كنار نمايشگاه Global Grad Show بر پا شده بود. مثبت بودن اين اتفاق از اين جهت بود كه صاحبين اين برندها از نزديك شاهد توانمندي و استعداد طراحان نوظهور در سراسر دنيا بودند و اين موضوع منجر به شكل گيري تعاملات بسيار خوبي بين دو طرف و حمايت هاي لازم جهت توسعه و توليد برخي طرح ها شد. در ادامه برخي از محصولات ارائه شده در اين بخش را ميبينيم:
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
از ديگر برنامه ها، مي توان به نمايشگاه ABWAB اشاره كرد كه در فضاي داخلي سازۀ وسيعي با فرم و اجراي متفاوت برگزار شد. هدف اين نمايشگاه تاكيد بر روي آثاري از استعدادهاي مطرح از 15 كشور در خاورميانه، آفريقاي شمالي و آسياي جنوبي بود. نكته جالب توجه در اين بخش حضور يك طراح ايراني به نام SIBA SAHABI بود. در ادامه تصوير سازۀ نمايشگاه و برخي از آثار ارائه شده در اين نمايشگاه از جمله كار خانم SIBA SAHABI را ميبينيم.
http://www.dubaidesignweek.ae/projects/abwab-2017/
 
 
 
ABWAB
 
ANJALI SRINIVASAN
SOUKEINA HACHEM
 
 RANA M. HAZIM
 
 
JASSIM ALNASHMI
 
 
ABHISHEK MATTA
 
 
SIBA SAHABI
توصيفي كه براي اين طراح ايراني در محل نمايشگاه نوشته شده بود:
SIBA SAHABI طراحي با بيان شعرگونه است كه با آثار خود نشان مي دهد فرهنگ ها چطور بر روي همديگر تاثير مي گذارند و چطور اين تاثيرات به بيان هاي جديدي در دنياي طراحي ختم مي شود.
يكي ديگر از برنامه هاي رويداد هفته طراحي دوبي، Super Design Market بود كه برندهاي مختلف محلي و بين المللي، محصولات با كيفيت و ديزاين شده خود را براي فروش عرضه كرده بودند. هدف از اين بخش اين بود كه علاوه بر شناخته شدن اين برندها، مخاطبان اين رويداد، هدايا و يادگاري هايي را نيز از جنس ديزاين بتوانند خريداري كنند.
 
  
 
 
 
 
 
 از برنامه هاي آموزشي در اين هفته نيز مي توان به دوره هاي سه گانه اي كه Royal College of Art به عنوان برجسته ترين دانشگاه در حوزۀ هنر و طراحي برگزار كنندۀ آن بود، اشاره كرد. هر دورۀ دو روزه توسط يكي از اساتيد اين دانشگاه هدايت مي شد و فرصتي منحصر به فرد براي شركت كننده ها بود كه در مورد مسائل روز در دنياي تفكر طراحي به مباحثه بپردازند و آموزش هاي دست اول اين دانشگاه را تجربه كنند.
 
 
 
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/
برنامه هاي متنوع زيادي در طول اين هفته برگزار شد كه مجال پرداختن به تمامي آنها نيست. اما بد نيست مروري هم به نمايشگاه IKEA كه تحت عنوان Let’s Play For Change برگزار شد داشته باشيم. نمايشگاهي سرشار از شگفتي، شوق، رمز و راز و تخيل كه مخاطبان را از كودكان گرفته تا بزرگسالان، در قالب يك نمايش و استوري با نمايشگاه درگير مي كرد.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
برخي از مهمترين حاميان برگزاري اين رويداد نيز به شرح زير مي باشند:
 
 
 
در نهايت اينكه اين سفر دستاوردهاي بسيار خوبي به همراه داشت كه به بخشي از آنها در خلال گزارش اشاره شد. اما نكتۀ بسيار مهم ديگر اين است كه مذاكرات بسيار خوبي بين نماينده دانشگاه هنر اصفهان و نمايندگان ساير دانشگاه ها خصوصاً دانشگاه هاي معتبر كه در ادامه نام اين دانشگاه ها ليست شده، صورت گرفت.
- MIT Media Lab از آمريكا
- Rochester Institute of Technology از آمريكا
- Stanford از آمريكا
- Pratt Institute از آمريكا
- Savannah College of Art and Design از آمريكا
- University of Illinois از آمريكا
- Emily Carr University of Arts + Design از كانادا
- Strate School of Design از فرانسه
- Umea Institute of Design از سوئد
- Einhoven University of Technology از هلند
- IED – Instituto Europeo di Design از اسپانيا
محور اين مذاكرات، بررسي نحوۀ شكل گيري تعاملات بين دانشگاهي و انجام فعاليت هاي مشترك بود كه با استقبال بسيار خوبي از طرف هاي مقابل مذاكرات روبرو شد و مقرر گرديد در اولين فرصت مكاتبات رسمي بين طرفين صورت پذيرد.
در ادامه تصاويري از ساير بخش هاي رويداد هفته طراحي دوبي را مي بينيم:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
تاریخ:
1396/09/04
تعداد بازدید:
1441
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
ساختمان مركزي دانشگاه هنر اصفهان
خيابان حكيم نظامي، روبروي خیابان خاقاني، دانشگاه هنر اصفهان
تلفن: 03136248089 - 03136249836 - 03136249840 - 03136269972 - فاکس: 03136249841
info@aui.ac.ir
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal